Mapa sajta  
 
 
UKT (VHF i UHF) uređaji

Radio-telefonske veze spadaju u najpoznatije veze policije. Ime su dobile po nameni: razmena govornih (fonijskih) informacija. Održavane su na VHF i UHF području. Veze na UHF području su bile namenjene za rad lokalnih radio-mreža (pozornici i pešačke patrole u naseljenim mestima). Veze na VHF području su bile namenjene organizovanju regionalnih radio-mreža u kojima su bile stacionarne ("fiksne") radio-stanice u svim dežurnim službama i mobilne ("kolske") radio-stanice u vozilima. Sve regionalne radio-mreže su bile povezane na komandne stolove u dežurnim službama republičkih/pokrajinskih sekretarijata, pa se na taj način, njihovim povezivanjem, formirala republička, odnosno pokrajinska radio-mreža.

Ovde će biti opisani uređaji koji su korišćeni samo (ili najviše) u policiji. Opise drugih uređaja koje je, pored vojske, podjednako koristila i policija, možete pogledati ovde.

 
 
STRANA U IZRADI
 
 
 
 
 
 
Optimizovano za:
1024 x 768, XHTML 1.0 Transitional
© Radista, Beograd, 2008. - 2011.
Sva prava zadržana. Zabranjeno je kopiranje i linkovanje sadržaja sajta Radista.info u celini i u delovima bez odobrenja.